Трибина ДЕТЕ, КЊИЖЕВНОСТ, КУЛТУРА, УМЕТНОСТ, у оквиру циклуса ИСКОСА, 26. 2. 2020. у  18 часова

На трибини ДЕТЕ, КЊИЖЕВНОСТ, КУЛТУРА, УМЕТНОСТ, у оквиру циклуса ИСКОСА, 26. 2. 2020. у  18 часова у амфитеатру Високе школе струковних студија за образовање васпитача Пирот др Владимир Вукомановић Растегорац одржаће предавање ДЕТЕ И СМРТ, МЕТОДИЧКИ ПРИСТУП.

Др Владимир Вукомановић Растегорац био је гост Високе школе струковних студија за образовање васпитача Пирот 12. 12. 2019. Несвакидашња тема, ДЕТЕ И СМРТ, и занимљив начин на који ју је презентовао заинтригирали су посетиоце па смо пожелели да с њим још једном поведемо инспиративан разговор.

Др Владимир Вукомановић Ратегорац доцент је учитељског факултета у Београду. Аутор је научних радова, које објављује у земљи и иностранству, као и уџбеника. Пише поезију, прозу, књижевност за децу и књижевну критику. Добитник је награда: „Владан Недић“, „Петар Ђукановић“ и „Матићев шал.“

Циклус ИСКОСА конципиран је тако да скрене пажњу на неке од тема и проблема о којима се поводом детета и детињства ретко говори (туга, усамљеност, зло) па је рад Владимира Вукомановића Растегорца тим драгоценији. Истраживање феномена смрти у свету детињства заокружено је избором из српске поезије за децу и младе Ако ти јаве: умро сам. Избор прати уводна студија, а књига је објављена 2018. године.

На Трибини учестувју и:

Наташа Милошев

сарадник у настави Високе школе струковних студија за образовање васпитача Пирот

Данијела Билановић

Висока школа струковних студија за образовање васпитача Пирот

 

уредник Трибине

др Душица Потић