Основне студије

Академија техничко-васпитачких струковних студија Ниш, одсек Пирот

Вероватно сте се приликом  доношења одлуке у вези са будућим занимањем запитали коју високу школу или факултет да одаберете? Можда ми имамо одговор на ваше питање!

Данас васпитачи осим запослења у државним  институцијама имају могућност да започну сопствени посао и покажу предузетничку иницијативу, отварањем сопствених вртића, играоница, рођендаоница, едукативних центара…

Одсек Пирот вам нуди актуелно и употребљиво знање у пријатељској атмосфери.

Акредитовани студијски програми:

ОСНОВНЕ СТРУКОВНЕ СТУДИЈЕ у трајању од три године

Студијски програм за образовање васпитача даце у предшколским установама, 180ЕСПБ.

МАСТЕР СТРУКОВНЕ СТУДИЈЕ у трајању од две године

Мастер струковни васпитач, 120 ЕСПБ.

Осим што нудимо квалитетно образовање, делимо са вама и искуство које смо стицали један век.

Просторије нашег одсека, опремљене су у складу са потребама савременог образовања и на располагању су нашим студентима, као и сарадња са Спортским центром Пирот где наши студенти имају могућност коришћења базена у току школовања, кроз наставне и ваннаставне активности, као и смештај у Дому ученика за све наше студенте. Стручни  кадар је још једна од предности које са нескривеним поносом можемо да истакнемо.

Настава, подразумева на првом месту интерактиван приступ, али и различите додатне активности.

Студенти су неодвојив део наше филозофије модерног приступа у образовању, што се огледа у томе да смо у поступку акредитације вртића у просторијама школе, где ће студенти моћи да прате  и сами реализују нове концепте васпитања деце предшколског узраста. Студенти имају могућност да изразе своју креативност кроз драмске, музичке, ликовне и спортске активности

ОДСЕК ПИРОТ има активну међународну сарадњу кроз TEMPUS и Еразмус + пројекте попут пројекта KEY. Такође студенту учествују на свим студентским манифестацијама како у земљи, тако и у иностранству. Одсек Пирот је носилац Еразмус повеље која је гаранција квалитета високошколске установе и на основу које студенти имају могућност да учествују у међународној мобилности кроз различите врсте пројеката.

У новој школској 2020/2021. години, желимо да заједно са Вама, постигнемо још боље резултате.

ВАША БУДУЋНОСТ ЗАВИСИ ОД ВАС

МИ  ГРАДИМО БУДУЋНОСТ

www.facebook.com/visokaskolapirot

Оглас

Академија техничко васпитачких струковних студија одсек Пирот обавештава све заинтересоване средњошколце – будуће бруцоше да у складу са дозволом за рад бр 612-00-01389/2019-06 од 23.08.2019.,  да ће у школској 2020/21 уписати укупно 100 студената у прву годину студија на студијском програму Програм за образовање васпитача деце у предшколским установама. Од укупног броја, 40 студената ће бити уписано на буџету, а 60 као само финансирајући.

Промо филм

Обавештење о продуженом уписном року

За упис на основним струковним студијама

Шк. 2020/21.

Он лајн пријављивање је могуће већ од данас, 10.07.2020. године. на страници: http://pirot.akademijanis.edu.rs/prijava-prijemni-pirot

– Пријављивање кандидата у одсецима Ниш и Пирот обавиће се 13 и 14. јула у времену од 9-13 часова.

– Полагање пријемног испита одржаће се 15. јулa 2020. године у просторијама одсека Пирот и одсека Ниш  (кандидат се изјашњава приликом пријаве на конкурс где жели да полаже пријемни испит).

– Објављивање јединствене ранг листе 15. јула 2020. године.

– Упис примљених кандидата:

– 16. јула 2020. године, у времену од 9,00 до 13,00 часова

Комплетан текст конкурса можете погледати на линку: Кonkurs – I upisni rok 2020-21 produženi rok